El “Diccionari de la llengua catalana” de l’IEC incorpora 14 noves paraules LGTBI (Catalunya Radio)

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.0.10″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.5.3″ _module_preset=”default”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.5.3″ _module_preset=”default”][et_pb_text admin_label=”Texto” _builder_version=”4.5.3″ _module_preset=”default” link_option_url=”https://www.ccma.cat/catradio/catalunya-migdia/el-lexic-lgtbi-entra-al-diccionari/noticia/3051251/” link_option_url_new_window=”on” border_radii=”on|3px|3px|3px|3px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#7cda24″ box_shadow_style=”preset5″]

Paraules com lesbofòbia o intersexualitat ja són normatives

El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans recull la necessitat de normativitzar un lèxic que ja fa temps que la societat fa servir. S’hi incorporen catorze paraules noves i en modifica disset, que ja es poden consultar a la versió en línia del DIEC2.

La majoria de paraules acceptades són d’ús comú, com transfòbia o intersexualitat. També hi ha bifòbiacissexual o monosexualitat. El diccionari es modernitza i s’adapta als usos dels lingüistes. També s’espolsa alguns prejudicis, com ara afegir que si dius “doneta” o “marieta” a un home ho fas despectivament.

Tots aquests canvis els va aprovar la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans el 18 de setembre arran de la proposta que l’entitat LGTBI Castelló va fer arribar a l’acadèmia de la llengua catalana, el desembre de 2018.

Si vols saber tots els canvis del diccionari, pots consultar-los aquí.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.5.3″ _module_preset=”default”][et_pb_audio audio=”https://www.ccma.cat/audio/embed/1080669/” title=”Catalunya migdia” _builder_version=”4.5.3″ _module_preset=”default” border_radii=”on|3px|3px|3px|3px” border_width_all=”1px” border_color_all=”#7cda24″ box_shadow_style=”preset5″][/et_pb_audio][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *