Paraules com lesbofòbia o intersexualitat ja són normatives

El diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans recull la necessitat de normativitzar un lèxic que ja fa temps que la societat fa servir. S’hi incorporen catorze paraules noves i en modifica disset, que ja es poden consultar a la versió en línia del DIEC2.

La majoria de paraules acceptades són d’ús comú, com transfòbia o intersexualitat. També hi ha bifòbiacissexual o monosexualitat. El diccionari es modernitza i s’adapta als usos dels lingüistes. També s’espolsa alguns prejudicis, com ara afegir que si dius “doneta” o “marieta” a un home ho fas despectivament.

Tots aquests canvis els va aprovar la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans el 18 de setembre arran de la proposta que l’entitat LGTBI Castelló va fer arribar a l’acadèmia de la llengua catalana, el desembre de 2018.

Si vols saber tots els canvis del diccionari, pots consultar-los aquí.