La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) ha organitzat la seva II Certamen de Curts destinat a visibilitzar i reconèixer la realitat de les dones lesbianes, trans i bisexuals (LTB) en el marc del seu festival anual La Culta i de el seu any temàtic “2020. Dones LTB: Sororidad i Feminisme “. Les obres seran projectades entre l’11 de setembre i el 3 d’octubre a les seus de diverses entitats de FELGTB en actes que se celebraran amb totes les mesures de seguretat sanitària que requereix la nova normalitat. A la nostra província, la projecció tindrà lloc el divendres 25 de setembre a les 18: 00h a la Casa de la Cultura d’Almassora.

D’entre els curts projectats es seleccionarà a dues com a guanyadors, un serà elegit per votació popular i un altre, per un jurat. Els curts guardonats s’anunciaran al llarg del pròxim mes en el marc de la II Trobada de Creadores LTB que se celebrarà el 24 d’octubre.

La coordinadora d’el Grup de Polítiques Lèsbiques de FELGTB, Cristina Pérez, explica que es tracta d’una iniciativa que busca l’empoderament de les dones LTB perquè “és necessari ocupar el nostre espai visibilitzant la nostra realitat i evidenciant les diferents interseccionalidades que ens travessen com la nostra orientació sexual , la nostra identitat de gènere, la nostra raça, la nostra discapacitat, la nostra edat o el nostre origen, entre d’altres, perquè no hi ha una única manera de ser dona “.

Per la seva banda, la coordinadora de Cultura de FELGTB, Miriam Guijarro, afirma que “els curts que es projectaran parlen de dones que s’enfronten a les barreres i als estereotips imposats pel masclisme i la LGTBIfóbica ia la doble discriminació a la qual les dones LTB estem constantment exposades “. “Són històries que volem que serveixin per reflexionar i per crear referents positius en un món on les dones LTB seguim lluitant diàriament contra la invisibilitat, la negació de la nostra identitat o de la nostra sexualitat, la cosificació, la discriminació laboral, les agressions físiques o psicològiques i moltes altres formes de violència “, assegura.

“És el moment de prioritzar les nostres discriminacions, necessitats i reivindicacions des del feminisme i la sororitat. Per això, en FELGTB vam decidir dedicar aquest 2020 als drets de les dones lesbianes, trans i bisexuals “, asseguren les portaveus.

La presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio, recorda la lluita històrica que van fer les dones LTB i les feministes per a aconseguir la igualtat real de les persones LGTBI “la desunió d’el moviment feminista i el moviment LGTBI ve acompanyada de pèrdua de drets tant de les persones LGTBI com de les dones “. “Actualment tenim una campanya de desprestigi brutal per part de l’extrema dreta, la lluita per la igualtat i la no discriminació és més necessària que mai” afirma.

Finalment, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almassora, María José Tormo, afirma que “una de les majors riqueses de la nostra ciutat és la gran diversitat que existeix en tots els àmbits, i amb aquest acte pretenem donar visibilitzar una realitat fins fa poc amagada, la diversitat sexual, de gènere i familiar “. “Per a aquest ajuntament la salut, la seguretat i el benestar de totes les dones és una prioritat”, assegura.