• L’executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló se suma des de Llucena a la manifestació online organitzada per Orgull LGTBI estatal, de la qual forma part Castelló LGTBI, sota el lema ‘Sororitat i feminisme per a Transformar’

Així mateix, ha assenyalat la necessitat d’aprovar la Llei Estatal LGTBI que reculla les “reivindicacions històriques” de tot el col·lectiu, així com de la Llei Integral d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, la Llei Estatal LGTBI, i una normativa específica contra Delictes d’Odi. En l’acte també ha estat el portaveu del grup municipal socialista de Llucena, Gerardo Beltrán, qui ha assenyalat els “grans avanços” en matèria d’igualtat que hi ha hagut amb el partit socialista i que, “seguirem treballant per a aconseguir una societat en què impere la igualtat, el progrés i la tolerància”.

Tormo ha explicat que este any 2020, per tot el patit a causa de l’emergència sanitària, “volem ressaltar que la pandèmia ha afectat de manera especial als col·lectius més vulnerables, també al col·lectiu LGTBI, que ha vist agreujat la discriminació que ja abans patia”. “Hem vist com el confinament ha agreujat problemàtiques ja existents com a situacions molt conflictives, sobretot entre els i les més joves, dins de les seues cases quan no respecten la seua orientació sexual, augment de la violència intragénere, augment del sentiment de soledat no desitjada en un col·lectiu que viu ja per si mateix en soledat de manera considerable, etc”, explica.

Per això, “hui més que mai, hem de continuar reivindicant la posada en marxa d’eines que garantisquen una societat més justa i igualitària. Hui, l’orgull LGTBI és més necessari que mai”, ha destacat Tormo qui, en este sentit, ha assenyalat la necessitat de “continuar millorant i implantant” el Pla de convivència escolar per a la igualtat de tracte per a les persones LGTBI “perquè l’educació és la base per a aconseguir una societat igualitària en la qual no tinga cabuda l’odi”.

D’altra banda, Tormo ha recordat que fa 15 anys, “un govern socialista va convertir en drets i igualtat real una de les grans reivindicacions de l’activisme LGTBI: el matrimoni entre persones del mateix sexe. Esta llei va fer possible que el nostre país retornara la dignitat deguda a les persones LGTBI”. “Però continuem treballant i no ens resignem; exemple d’això és que en els últims mesos de l’anterior legislatura el govern del PSOE va incorporar a la cartera de serveis bàsics del Servei Nacional de Salut el dret fonamental d’igualtat de tracte a les dones lesbianes en matèria de reproducció humana assistida, assegurant així que la inscripció dels fills i filles d’estes parelles es produïra sense cap discriminació”, ha afegit.