Des de fa diversos anys, Castelló LGTBI, com a membres de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), enviem una comitiva perquè la nostra província sigui present a la manifestació de l’Orgull LGTBI més important i multitudinària d’Europa, el MADO .

Aquest any la manifestació causa de la crisi originada per la Cobid19, per tal de garantir la seguretat de tota la ciutadania, tindrà un format en línia, i serà aquest dissabte 4 de juliol a les 19.00 hores a través del web: https: / /orgullolgtb.org/., aprofitant les noves tecnologies per fer arribar encara més lluny els nostres missatges de denúncia i les nostres reivindicacions de justícia perquè recordem que parlem de drets humans que es veuen vulnerats cada dia.

La manifestació recorrerà virtualment els carrers de Madrid (en el seu itinerari original de la Gran Via i Plaça Espanya) i es podrà accedir a la informació general de les organitzacions participants, així com interactuar amb altres persones participants en la manifestació a través d’un xat global . Les persones físiques seran petits avatars i les organitzacions estarem remarcades per a una major visibilitat.

Castelló LGTBI serem visibles amb un vídeo on es poden veure un repàs de fotos de les accions per la conquesta dels drets LGTBI en la nostra província, recordem quan vam pintar els bancs a la Plaça de la Pescateria (que van ser un referent a nivell mundial i multitud de pobles i ciutats els han copiat), així com a totes les associacions que ens han acompanyat en aquesta lluita, tant entitats germanes LGTBI com altres col·lectius, agrupacions, empreses i entitats que lluiten pels drets humans.

Especialment, donem les gràcies, entre altres, a l’col·lectiu QueerFest, Subversives, UJI Pride (i UJI), SalutSex, Cenesex, Consell de la Joventut, Patim, iai @ flautes, PSPV, Compromís, Podem, EUPV, PCPV, PCPE, ERPV, La Cosa Nostra, CD Castelló, OZ, Soho, CCOO, UGT, Intersindical Valenciana, CGT, Tv Castelló, Creu Roja, Amnistia Internacional i el fòrum per els noves ruralitats. Així com a nombrosos ajuntaments de tota la província i de la diputació.
Aquesta manifestació estatal, gràcies al que ens ha ensenyat el fòrum per els noves ruralitats, realitzarem una acció nova, convoquem a seguir la manifestació virtual des Lucena del Cid (a El Pub) un poble que pràcticament està al centre i cor de la nostra província, un poble que representa la nostra ruralitat.

Néixer en un poble sent una persona LGTBI, sempre ha significat sexilio (exili a una ciutat gran per viure una sexualitat digna) i amb l’ajuda de les noves tecnologies aquest concepte hem de revertir-, tant és que vives a Chueca o en Llucena, com a persona LGTBI has de tenir els mateixos drets i oportunitats i una vida digna i feliç, sense que la teva orientació sexual, la teva identitat de gènere, la teva expressió de gènere i la teva unitat familiar sigui un determinant, i això ha d’anar de la mà de la lluita contra les desigualtats de serveis i oportunitats entre les zones urbanes i les rurals

NOTA: Des Castelló LGTBI exigim que totes les persones que acudeixin a Llucena, vinguin amb mascaretes i mantinguin la distància social, per tal de no posar en risc la salut tant dels veïns i veïnes com dels i les assistents.