Per Castelló LGTBI la salut i la seguretat de les persones és el prioritari, per tant, anunciem que l’Orgull LGTBI de Castelló i el VI Festival de Famílies Orgulloses, que cada any se celebra a Castelló, queden ajornats a causa de les excepcionals circumstàncies que s’estan vivint.

Castelló LGTBI, entitat organitzadora d’aquests esdeveniments culturals i reivindicatius informa que tots dos esdeveniments tindran lloc quan les condicions sanitàries i de seguretat siguin les adequades i així sigui garantit per les autoritats sanitàries i les forces de seguretat.

Volen, a més, enviar la nostra solidaritat a totes les persones afectades per aquesta pandèmia ia les seves famílies i agrair la tasca, la dedicació i el compromís amb el personal sanitari, de neteja, cossos de seguretat i altres institucions, a l’igual que a tot el personal de locals d’alimentació, transports, farmàcies i infraestructures bàsiques. L’esforç que cadascuna de les persones dedica dia a dia en aquest període i la de totes les persones que dediquen el seu esforç per superar aquesta situació.

A més, recorden que el col·lectiu LGTBI sempre ha estat especialment colpejat i estigmatitzat però ha sabut tirar endavant amb resiliència dels inconvenients i, en l’actualitat, fa pública la seva voluntat i responsabilitat col·lectiva per contribuir a frenar aquesta nova crisi sanitària.

També llancen un missatge d’ànim a totes les persones del col·lectiu a què la pandèmia està deixant en situació d’especial vulnerabilitat com les persones grans, els adolescents amb famílies LGTBIfóbicas, les persones treballadores de l’sexe, les persones seropositives, les persones migrants en situació irregular o les persones sense llar, entre d’altres, i recorden que tenen operativa de forma telemàtica el servei d’orientació, acompanyament, assessorament i suport, tant, per resoldre dubtes o escoltar una veu amiga.

• “Brúixola de Colors” de Castelló LGTBI que ofereixen el servei mitjançant WhatsApp i Telegram als telèfons 604.258.461 i 696.831.307 atenció telefònica en el 964 969 613 i a l’913.604.605, a l’correu bruixola@castellolgtbi.es i missatges directes a les seves xarxes socials.