La Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB), de la què Castelló LGTBI forma part, dedicarà el 2020 a la lluita de les dones lesbianes, trans i bisexuals (LTB) per a aconseguir la igualtat real en els àmbits polític, cultural, educatiu, econòmic i social sota el paraigua de l’any temàtic “2020, Dones LTB: Sororidad i Feminisme”.Així, durant l’any que ve, visibilitzarem la realitat de les dones i denunciarem l’opressió de gènere que vivim i la suma de discriminacions que patim per ser, a més de dones, part del col·lectiu LGTBI, de manera que estem exposades tant a el masclisme, sexisme , andocentrismo i la misogínia, com a la lesbofòbia, transfòbia i bifòbia.

Amb el nou any temàtic, volem incidir, des d’una perspectiva interseccional (dones rurals, racialitzades, amb discapacitat, gent gran), a les discriminacions específiques, com la negació de l’accés a la reproducció assistida en el sistema sanitari estatal; el doble impacte de la bretxa salarial en les llars formades per dues dones; la violència transfòbica a la qual estan exposades les dones trans, la negació i el no reconeixement social, polític i legal de la seva identitat sentida i la discriminació laboral que les aboca en molts casos a la feina sexual; l’estigma masclista que cosifica permanentment a les dones lesbianes o bisexuals, entre d’altres aspectes.

Amb aquesta elecció, a més, pretenem sensibilitzar i conscienciar la població sobre les diferents realitats de la dona i demostrar la diversitat dels cossos, així com seguir treballant en la creació d’un discurs que, des de la sororitat, representi a totes les dones amb les diferències i les similituds.

Estem vivint una realitat política que fa imprescindibles les sinergies “. “La ultradreta està atacant el nostre Estat de dret i els nostres valors democràtics i volem que aquest any temàtic sigui una eina per fer front al seu populisme des de la unitat i l’activisme” apunta Pastora de Florencio.

A més “la nostra societat s’ha diferenciat des de fa anys a ser pionera en la lluita de les dones i de les persones LGTBI i seguirem treballant en aquesta línia fins a aconseguir la igualtat el més real possible”, recorda de Florencio.

Amb aquest motiu, hem comptat amb la participació de l’artista mexicana, establerta a Castelló, Andrea Velázquez, què ha realitzat les dues magnífiques il·lustracions què ens acompanyaran aquest any temàtic.