actualitatvalenciana.com

El servei, que és gratuït, funciona els dimecres amb cita prèvia.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Almassora, María José Tormo, i el secretari d’organització del col·lectiu LGTBI a Castelló, Jordi Pilar, han presentat la campanya Brúixola de Colors. Es tracta d’un projecte inclusiu que ofereix un servei gratuït i confidencial d’informació, orientació i assessorament específic a persones homosexuals, bisexuals, transgènere i intersexuals que necessiten ajuda. El programa compta amb professionals, com a advocats o psicòlegs entre altres, per a ajudar a membres d’este col·lectiu.

L’objectiu de la iniciativa implica ampliar les eines municipals a favor de la igualtat, contra la violència masclista i la no discriminació per motius d’identitat, expressió de gènere o orientació sexual. En este sentit, el servei estarà en marxa tots els dimecres no festius. Les persones interessades han de demanar cita prèvia a qualsevol dels següents números de telèfon: 964969613, 604258461 i 696831307; o bé, a través del correu electrònic bruixola@castellolgtbi.es

La campanya va dirigida a qualsevol integrant del col·lectiu LGTBI, des de famílies que necessiten assessorament a joves que requeresquen un espai de participació i activisme per a expressar-se. A més, les persones discriminades per la seua orientació sexual poden comptar amb l’ajuda d’unes altres que hagen passat per la seua situació, o bé requerir l’ajuda de psicòlegs. La iniciativa inclou la celebració d’un taller de sexologia per als qui tinguen dubtes respecte a la sexualitat.

D’altra banda, entre les ofertes de la Brúixola de Colors figura la prova ràpida del VIH. El secretari d’organització de Castelló LGTBI ha destacat este punt pel fet que “en les últimes dates estem igualant els resultats dels anys 80”. Així, la campanya ofereix una prova gratuïta, confidencial i anònima, mentre que el programa de salut integral incorpora el servei d’orientació específica en infeccions de transmissió sexual.

La regidora d’Igualtat ha declarat sobre este tema que “el conjunt dels programes inclosos dins de la Brúixola suposa una eina més que posem al servei de la igualtat d’este col·lectiu”. A més, Tormo ha recordat que l’Ajuntament d’Almassora compta amb una agent d’igualtat que ofereix informació i assessorament de manera gratuïta i confidencial, a més d’un servei específic d’atenció i acompanyament psicosocial a dones víctimes de violència de gènere a través de ‘Servei Juntes’, gestionat per Creu Roja Almassora, també gratuït i confidencial.