QUÈ SÓN ELS CIPS?
CIPS són els Centres d’Informació i Prevenció de la Sida de la Conselleria de Sanitat.
Disposes d’un a Alacant, un altre a Castelló i un altre a València.

QUINS SERVEIS ET OFEREIXEN ELS CIPS?

1- Atenció i informació sobre la infecció pel virus de la SIDA.
En aquests centres, professionals especialitzats t’informaran de tot allò que cal saber sobre la infecció pel VIH, la seva prevenció i la seva transmissió.
2-Prevenció.
En els CIPS t’indicaran quines són les mesures preventives que has d’adoptar per evitar la infecció pel VIH, així com quan et has de fer la prova de detecció de la infecció en cas que hagis mantingut pràctiques de risc.
3-Proves de detecció gratuïtes realitzades de forma anònima.
L’anonimat de qui ve a un CIPS està garantit ja que els que van a la consulta o a realitzar-se anàlisis només s’identifiquen per un codi. No cal presentar cap documentació per ser atès.
Tant les proves analítiques que es poden realitzar en els CIPS (VIH / sida, hepatitis, sífilis i tuberculosi) com les vacunes que s’administren quan són necessàries, són gratuïtes.
4-Consell.
Si el resultat de la prova indica que s’ha produït la infecció, els professionals que t’han atès t’ajudaran a afrontar aquest moment especialment difícil i t’oferiran l’accés al nivell d’atenció sanitària que requereixi la teva situació. També t’informaran sobre els recursos de què disposes (sanitaris, socials, legals, ONG …) i et oferiran consell per evitar el teu reinfecció i la infecció d’altres persones.
TELÈFON GRATUÏT: 900 70 20 20

ALACANT. Pl. D’Espanya, 6 Tel. 966478550
CASTELLÓ. Av del Mar, 12 Tel. 964239922
VALÈNCIA. C / Sant Llàtzer, s / n Tel. 963170440