Diari del Maestrat.

Vinaròs celebra la “Nit per la Igualtat i la Diversitat”

  • La nova proposta ha estat impulsada per Femme Força Vinaròs i el col·lectiu Castelló LGTBI, amb el suport de l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar la igualtat, respecte i llibertat sexual.

El Carnaval de Vinaròs d’enguany començarà amb la NID (Nit per la Igualtat i la Diversitat), una vetllada on es reivindicarà la igualtat real entre les dones i els homes, així com la dignitat de les persones LGTBI. Serà una nit festiva on es pretén mostrar, únicament, que un altre oci nocturn és possible: més igualitari, més inclusiu i més divers. La revetlla estarà conduïda per Conxa Perruca, dona lesbiana visible a la nostra ciutat des de fa molts anys, i comptarà amb l’actuació de l’artista Miss Rose, una discjòquei de referència en el món LGTBI i a la Comunitat Valenciana.

El regidor de Govern Obert, Hugo Romero, ha destacat que “des de l’Ajuntament sempre donarem suport a iniciatives com aquesta que suposen introduir el respecte, la tolerància i la igualtat cap a la diversitat sexual, sobretot dintre de l’oci”. En aquest sentit, convidava a tots els veïns a participar en la NID que es farà el proper divendres 22 de febrer, una vetllada oberta a tot el públic amb ganes de gaudir de la festa des de la fraternitat i igualtat.

Cal destacar que durant la revetlla les cançons sexistes, masclistes i discriminatòries brillaran per la seua absència, en un espai segur per a les dones i les persones LGTBI, sobretot serà una nit per a l’apoderament de les dones i l’orgull de les persones LGTBI.

A més, durant aquestes festes, els col·lectius Femme Força i Vinaròs LGTBI muntaran Punts Morat i LGTBI en el Palau Imperial del recinte del Carnaval, per a atendre qualsevol agressió masclista o LGTBIfobica i per a informar sobre polítiques d’igualtat, visibilitat del moviment feminista i accions de promoció de la salut sexual i reproductiva