Castelló LGTBI inaugura seu al Centre de Desenvolupament Rural Alt Maestrat d’Albocàsser

  • L’entitat signa un conveni amb el CDR Alt Maestrat

  • És la tercera seu que disposa Castelló LGTBI a la província

Castelló LGTBI, membre de la Federació Estatal de Gais, Lesbianes, Trans i Bisexuals (FELGTB) inaugura aquest divendres 15 de febrer la seu per a la comarca de l’Alt Maestrat. Aquesta s’ubicarà, gràcies a la signatura d’un acord de col·laboració entre Castelló LGTBI i CDR Alt Maestrat, a les dependències que aquesta última entitat té obertes al municipi d’Albocàsser.

L’acte d’inauguració començarà a les 18.30 h amb la signatura del conveni entre les dues entitats i el corresponent torn de paraula dels seus representants. Seguidament, la presidenta de Castelló LGTBI, Pastora de Florencio, realitzarà una breu conferència sobre les noves ruralitats i LGTBI. Per finalitzar l’acte de presentació, es descobrirà una placa amb el logotip de Castelló LGTBI i, per celebrar l’esdeveniment, es convidarà als i les assistents a un vermut.

D’aquesta manera, Castelló LGTBI vol impulsar els seus projectes a l’Alt Maestrat, comarca de l’interior de la nostra província que pateix les conseqüències de la despoblació i l’oblit en molts aspectes. Pastora de Florencio ha comentat que, amb l’obertura d’aquesta seu, no només es pretén implementar un centre on s’imparteixi formació, assessorament, acompanyament, orientació a les persones LGTBI i informació sobre salut integral i diversitat sexual, sinó que, a més, sigui un trampolí que pugui impulsar accions que arribin a tots els municipis de la comarca, per tal que desaparegui la múltiple discriminació que pateixen les persones LGTBI de la zona.

Per la seva banda Gustau Viol, president del CDR Alt Maestrat (associació integrada en la Confederació de Centres de Desenvolupament Rural-COCEDER), ha comentat que tot és poc per reivindicar l’abandó que està patint el món rural i els seus habitants i, més encara, els col·lectius que pateixen algun tipus d’exclusió social. Des del CDR Alt Maestrat estem molt satisfets per aquest acord amb el col·lectiu Castelló LGTBI que farà possible la col·laboració i treball en xarxa entre les dues associacions, alhora que donarà major visibilitat a un col·lectiu que, la majoria de les vegades, en les zones rurals veu més accentuada la seva exclusió.